Bananpannkaka är riktigt bra barnmat

Bananpannkaka är riktigt bra barnmat till din bebis som du enkelt steker eller lagar i ugn. Detta recept innehåller banan och ägg, något man oftast har hemma.

Bananpannkaka i ugn till din bebis

Bebisar under ett år ska helst inte äta så mycket stekt mat eftersom det inte är lika lättsmält för magen. Då passar det bra att laga den i ugn. Man kan skära bananpannkakan i små bitar så att din bebis kan få öva på pincettgreppet, även kallad BLW (baby led weaning). Från 6 månader brukar barnet kunna plocka barnmat själv om barnet kan sitta stabilt. Läs gärna vilken matstol till barn vi rekommederar. Ett mycket bra mellanmål att ta med på utflykten då det går att förbereda innan.

Hur steker man bananpannkaka?

Det här är en favorit hos många familjer. Det går enkelt att laga och den söta smaken brukar gå hem hos inte bara bebisar, utan även syskon och föräldrar. I detta recept lagades pannkakan i ugnen men det går lika bra att steka på låg temperatur i en stekpanna. Klicka ut smeten till små plättar. Knepet är att ha låg temperatur.

Banan och ägg är riktig supermat

Banan innehåller C-vitamin, som bland annat hjälper till att stärka immunförsvaret, och vitamin B6, som bidrar till att nya celler kan skapas i kroppen. Ägg är ett riktigt bra livsmedel som innehåller nästan allt vi behöver. Det innehåller fullvärdigt protein, viktiga fettsyror och alla viktiga vitaminer förutom vitamin C. Ägg är även klimatsmart mat och ger lägre utsläpp än kött och mjölk.

Bananpannkaka recept

1 banan
2 ägg

Hur gör man bananpannkaka?

  1. 1 Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa bananen och äggen med hjälp av en mixerstav eller en blender. Det går även bra att mosa bananen med en gaffel.
  3. Häll i en ugnsfast form och grädda i ca 10-12 minuter i ugnen tills smeten blivit fast. Alternativt klicka ut smeten till små plättar i en stekpanna och stek på låg temperatur.

Vill du ha inspiration på fler mellanmål att laga till din bebis så kan du följa oss på Instagram. 

Förskolestart?

Vad behöver du köpa inför förskolestarten? Vilka ytterplagg är bäst? Hur märker du enklast kläderna? Ta del av våra smarta tips!

Åka bil med bebis

Ta del av våra tips och trix för att få en så smidig bilresa som möjligt. 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bananpannkaka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)

Lämna en kommentar