förskolestart checklista

Här har vi samlat en checklista på vad ditt barn behöver till förskolan. Hur många uppsättningar behövs? Vi har efter tre barn gått på några missar men också lärt oss vilka guldkorn som finns där ute. Vad är bra att tänka på? Nedan listar vi våra favoriter.

Listan innehåller annonslänkar

Inför förskolestart

För att undvika att kläderna försvinner är det viktigt att märka alla kläder. Antingen med en märkpenna, eller dessa smidiga lappar som du enkelt beställer hem och fäster på kläderna.

På en del förskolor ingår blöjor men ofta behöver ditt barn ha med sig egna.

På vilostunden kan det underlätta att ha med sig en snuttefilt eller ett gosedjur och napp om ditt barn använder det. Kudde och filt eller påslakan behövs också till vilan.

För att skydda sig mot solen är solhatt eller keps och solkräm ett måste. Den här ekologiska krämen har fått bäst i test och innehåller inte massor av skadliga kemikalier.

När barnen är ute på gården brukar en del förskolor vilja att barnen har en egen vattenflaska. Vi rekommenderar den här som är fri från BPA och ftalater, bly och andra gifter. Om barnen ska på utflykt med förskolan brukar de få ha med sig vattenflaska och en frukt och då behövs en ryggsäck som ditt barn själv kan bära. Den här rekommenderar vi. 

Kläder inför förskolestart

Satsa på sköna kläder som ditt barn enkelt kan röra sig i. Förskolan har ofta en låda där ditt barn har några uppsättningar ombyteskläder. Det är ofta krav på att ha ett par tofflor inomhus.

förskolestart kläder

Ytterkläder inför förskolestart

förskolestart

Satsa på skalkläder och jobba med lager på lager. Är det kallt ute så kan ditt barn ha på sig varma kläder under. På vår och tidig höst kan det räcka med en skaljacka och blir det kallare kan ni addera en varmare tröja. Satsa på ett underställ i ull! Ull är ett riktigt bra material som andas och värmer även om det blivit blöt. 

Efter tre barn har vi lärt oss att det är skillnad på kvalitet! Den här skaljackan med tillhörande skalbyxor håller verkligen säsong efter säsong och kan ärvas till många syskon eller kusiner. Handlar du över 3000 kr på 12 månader blir du medlem i deras vip-klubb och får då laga plagg gratis. En säsong köpte vi en lite billigare vinteroverall men redan nästa år hade den fått flera hål och kunde inte ärvas. De här overallerna har vi varit mycket nöjda med.

Ett tips för att vantarna ska sitta på bättre är att sätta på dem innan overallen åker på.

Regnkläder till förskolan

Många rekommenderar fodrade regnkläder på hösten men vi tycker det räcker med ofodrade. Är det kallt ute är det bättre att ha flera lager under galonstället istället. Är det slaskigt väder kan man ha galonbyxorna över overallen och på så sätt slipper du ta hem overallen för tvätt.

regnkläder förskola

Läs om våra tips när du ska åka bil