Matstol barn! Funderar du på att köpa en matstol till din bebis? När det är dags att börja äta är det viktigt att ditt barn sitter med bra stöd. Stolen ska vara ergonomisk men samtidigt bekväm. Här nedan listar vi det du behöver tänka på.

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar 

Bästa matstol barn

För att kunna anpassa stolen efter att ditt barn växer är det bra om fotstödet går att justera så att höjden passar barnets längd. Anledningen till att man vill att barnet ska ha stöd under fötterna är för att få den mest bekväma och ergonomiska sittställningen som möjligt. 

Matstol barn

Dyna| Rosa stol | Newborn set | Mintgrön stol| Bricka | Sele | Grå stol |

Matstol barn bäst i test

Vi är en trebarnsfamilj som testat en del stolar genom åren. Den stol vi gillar allra mest är denna modell. Med spädbarnsinlägget kan ditt barn vara med vid matbordet redan från början, något som är guld värt. Setet är både mysigt och ergonomiskt och möjliggör att man kan ha ögonkontakt vid matbordet samtidigt som hela familjen kan umgås tillsammans.  När det sedan är dags att börja med smakportioner kan barnet sitta stadigt och fotstöd kan justeras efter just ditt barns längd. Man kan även köpa till en bricka som enkelt klickas på bygeln så att barnet själv kan utforska matens olika texturer. Fördelar med att ha en bricka är att barnet har en avgränsad yta att kladda på, men även att det skapar lite distans mellan ditt barn och matbordet vilket gör det svårare att nå kastruller och andra saker man inte vill att barnet ska komma åt. Bygeln gör att barnet sitter säkert och när barnet så småningom är redo att sitta utan bygel är det enkelt att ta bort den.

En stol som kan användas under lång tid

Denna stol håller för hela 136 kg vilket gör att den kan användas länge när ditt barn inte längre är en bebis och man behöver inte vara rädd att den inte håller om man själv skulle behöva sätta sig på den. En del barn ställer sig upp och då kan denna sele underlätta. Den ger full rörelsefrihet samtidigt som bebisen sitter säkert i stolen. Även om stolens främsta funktion är att den ska vara praktisk, ergonomisk och bekväm så är det ju roligt om den är snygg också. Modellen finns i otroligt många fina färger att det är svårt att välja vilken som är finast. Stolen kan sedan ärvas eller säljas vidare och den har ett bra andrahandsvärde.

Dyna matstol barn

Man kan även köpa till en dyna om man vill att barnet ska sitta lite mjukare.

Städtips som underlättar vardagen

För att skydda golvet och eventuell matta har vi köpt Ikeas golvskydd för skrivbordsstolar. Det underlättar städningen något enormt eftersom det är enkelt att torka av. Att ta fram dammsugaren är kanske inte något man orkar varje dag därför är det mycket smidigt med en sladdlös dammsugare eller en snygg sopborste som kan stå framme. Ett inköp vi gjort som underlättar vardagen är en denna fantastiska robotdammsugare som städar medans man är ute. Vi kör den flera gånger i veckan och det känns som att det är nystädat när man kommer hem.

Städtips barn

Sopset | Robotdammsugare | Fläckborttagare | Grön haklapp | Rosa haklapp |Tvättlappar | Sladdlös Dammsugare

En praktisk hakklapp är också bra att investera i och gärna denna modell som är lite mer heltäckande. För att få bort de allra värsta fläckarna från kläderna tipsar vi om denna produkt som tar bort de mest envisa fläckarna. Istället för att använda pappershanddukar har vi använt oss av dessa tvättlappar som både är snällare mot barnens ömtåliga hud men också miljön eftersom de återanvänds.

Hopfällbar matstol barn

Om du ska åka iväg på en resa eller får besök av kompisar som har bebisar är det praktiskt att ha en extrastol som inte tar så mycket plats. Den här modellen som man skruvar på bordet är väldigt smidig och behändig. En annan modell som endast väger 100 gram och träs över en vanlig stol är mycket behändig om man är på resande fot.